Chokoladekage let at røre sammen på få minutter

Her er så opskriften på en lækker og luftig chokoladekage. Opskriften er til en springform eller en halv bradepande. Nok til 8 store stykker kage.

100 g   Raps olie
250 g   Sukker
200 g   Hvedemel
50 g     Kakao
3 stk    Æg
2 ts       Vanillie sukker
1 ts        Natron
250 g   Kærnemælk eller mælk

Bruger du mælk så tilsæt en teskefuld citron.

Alt røres sammen med en røremaskine. Smør en form og held dejen i formen.

Kagen bages ved 170 grader i ca 30 minutter. Test med en strikke pind – hænger der dej på strikkepinden skal den lige have 5  minutter mere.

Glasuren laves med flormelis og ganske lidt, varmt vand der blandes sammen. Så det giver en pæn tyk flydende konsistens og smøres oven på kagen, efter den er kommet ud af ovnen.

Opskriften kan også bruges til muffins giver ca. 20 muffins.

Der kan også tilsættes chokolade stykker. Farve i glasuren eller med glasur og drys på i forskellige farver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *