Dejlige lækre boller på få minutter

Her min opskrift på 8 stk. Dejlige lækre boller lavet selv på ca. 40 minutter. Så hvorfor ikke lave dem selv istedet for at stå i kø hos bageren.

250 g     Hvedemel (protein 12%)
1/2 ts      Sukker (kan unlades)
1/4 ts      Salt
150 g      Vand (håndvarm vand)
15 g         Olie (raps olie)
50 g        Gær

Ælt det hele godt sammen. Skær dej klupen halv over med en kniv indtil du har 8 stykker. Lav stykkerne pæne runde og sæt dem på pladen. Dæk bollerne til med et viskestykke og lad dem hæve i 25 minutter.

Varm ovnen op dette tager 15 minutter til 190 grader og sæt pladen ind i ovnen i 12 minutter.

Ønsker man grov boller eller boller med solsikker kerner så erstat 30 gram af hvedemelen med groft hvedemel eller kerner.

Dejen kan også bruges til kanel snegle, pitza bunde eller franskbrød.

Dette er en rigtig god grund dej.

Prøv med forskellige mel sorter spelt giver en rigtig god smag. Lidt glasur oven på er børnenes favorit. Man kan også lægge et stykke ost oven på. Pensle med mælk, vand, æg eller dryse mel, rasp eller andet på.

Luksus versionen er at putte et æg i dejen eller tilsætte lidt kademomme.

Skal de være bløde og lækre skal de lægges i en kurv og dækkes til med et viskestykke.

God fornøjelse – børnene er vilde med dem.